Project Terra Incognita @ Suikerterrein Terra Groningen

1 juni t/m 27 september

Plan je bezoek! (Covid-19: check MIR's sociale media voor de laatste update!)

Werkperiodes  kunstenaar & bezoekmomenten publiek
Koost Buist  1 juni t/m 2 augustus    ma, wo, vr 12:00 - 15:00 uur

Ga je mee op safari met Koos Buist?  Geef je alvast op! 

Wim Warrink  3 aug t/m 27 september  ma, di, woe 12:00 - 15:00 uur

Wil je op een ander moment komen kijken?
Stuur dan een WhatsApp of SMS naar 06 81679352
Vermeld je naam, aantal personen, emailadres en je voorkeursdatum/tijd. 

Bezoekadres
De Pionier @ Suikerterrein Groningen
Suikerlaan 51
9743 DA Groningen 
(uitgebreide route beschrijving onderaan tekst)

Digitale flyer

 

MIR ' Terra Incognita' 
Dit voorjaar liep voor iedereen anders dan verwacht. Covid-19 heeft concrete consequenties voor het dagelijks leven van ons allemaal. De kunstsector is hard getroffen door de maatregelen om het virus in te dammen. Maar, een lichtpuntje: sommige dingen kunnen - in aangepaste vorm weliswaar - wel degelijk doorgang vinden. 

Iets later dan gepland bouwen we alsnog ons MIR paviljoen op in Groningen. We strijken neer op het Suikerterrein Terra , de Pioniersplek van de Groene school Terra. Eind mei verrijst de vertrouwde witte dome. 

In juni en juli is deze het domein van beeldende kunstenaar Koos Buist. Koos studeerde in 2010 af aan de Academie Minerva in Groningen, en richt zich in zijn werk op 'alledaagse' natuur en haar relatie tot cultuur. Hij zoekt hierbij nieuwe perspectieven in samenwerking met wetenschappers: exact wat hij bij MIR gaat doen. Voor Terra Incognita organiseert hij onder meer een (digitale) safari. 

In augustus en september neemt beeldend kunstenaar Wim Warrink het stokje over. Ook Wim is afkomstig van de Academie Minerva, lichting 2015. Over zijn werk zegt hij: 'Logic and the laws of science fascinate me. They form the departure point for my ideas, and allow me to get a grip on the world and on my personal projects. I tend to deal with questions of scientific and philosophical nature in my own manner. In doing so, I do not look for an ultimate answer the way that a philosopher or researcher would, but instead I make these themes experienceable for myself and others.'

Terra Incognita online 
Zoals het ernaar uit ziet, zal de MIR tijdens de werkperiodes beperkt geopend zijn voor publiek. In samenwerking met Terra (Groene school) zal de kunst die ontstaat worden vastgelegd op film. Beide kunstenaars zullen wekelijks videoverslagen maken die worden gedeeld via social media. 

Schrijf je in voor MIR's nieuwsbrief

Blogs
1. Een intro over Terra Incognita, op ontdekkingsreis midden in Groningen 
2. Omstreeks eind juni: Over het project van Koos Buist
3. Omstreeks eind augustus: Over het project van Wim Warrink

Social media (volg MIR op Instagram en Facebook)
Korte updates
Vlogs van de kunstenaars

Verder op onze website
Beeldmateriaal
Eindfilm Terra Incognita (in het najaar) 
 

Uitgebreide route informatie:
Fietsroute
Volg vanuit de stad Groningen het Hoendiep in Westelijke richting. Ga onder de ringweg door en sla de eerste weg linksaf (energieweg). Volg de weg tot het einde en ga rechtdoor het hek door, aan de linkerzijde bevind zich een fietsbrug. Steek het terrein over naar de rechterhoek en houd het spoor aan je linkerhand. Volg vervolgens de weg en ga met de bocht mee rechtsaf. Aan je linkerzijde zie je de witte MIR dome verreizen!

Auto
Neem de Ring West en sla af bij afslag Hoendiep. Je kunt het Suikerterrein oprijden vanaf de rotonde (let op de borden met EM2). Vervolg de weg zodat je op de oude fabriek afrijd. Ga links om de fabriek heen en rijd rechtdoor (aan je linkerzijde is het spoor). Ga met de bocht mee naar rechts. Rijd rechtdoor, aan de linkerkant zie je de witte MIR dome verreizen!

Tip: rij je op de TomTom, voer Suikerlaan 20 in en vervolg de route vanaf daar verder.

note: zonsondergang foto gemaakt door ArtForever