MIR Project gaat stoppen

MIR programmeert sinds 2010. Geïnitieerd door Alphons ter Avest is het vanaf 2017 met de komst van Anouk Mastenbroek als Stichting MIR-projecten doorgegroeid met succesvolle residenties op uiteenlopende locaties: festivals, steden, transitieplekken, scholen en universiteiten. Het waren intensieve, en mooie jaren, waarin een tal van inspirerende programma’s van de grond kwamen. Wij en anderen hebben ons ingezet om een landelijk podium te zijn voor (jonge) kunstenaars die op een specifieke locatie kunstwerken hebben kunnen realiseren.

De huidige richtlijnen voor kunstenaarsinitiatieven en de, overigens terechte honoraria voor deelnemende kunstenaars (Fair Practice Code) vraagt om een organisatie met 1 of 2 vaste werknemers. Dit is voor ons niet op te brengen; niet in tijd maar ook niet in middelen. Na jaren projecten te hebben georganiseerd hebben Anouk Mastenbroek en Alphons ter Avest daarom besloten te stoppen met Stichting MIR Project. Ook Joyce Zwerver neemt als ambassadeur in Groningen afscheid van het project. Dat betekent ook dat er een eind komt aan de structurele programmering.

Daarom is dit de laatste post die je van ons ontvangt. Onze website blijft wel in de lucht. Dan kun je nog eens grasduinen door de beeldverslagen en verhalen achter de bijzondere kunstprojecten die de afgelopen tien jaar op locaties door heel het land zijn gerealiseerd. We kijken met veel trots terug op deze periode.

Wij willen alle betrokkenen en instanties die ons al die jaren gesteund hebben hartelijk danken voor hun bijdragen in de MIR Projecten!

Foto: Artforever