MIR Project

Missie
MIR is een Mobiele en Interdisciplinaire Ruimte. Het autarkische paviljoen vouwt zich uit een zeecontainer die met regulier transport naar alle uithoeken is te verplaatsen. MIR stelt zich voor als kwartiermaker in de kunst; op transitie-locaties en buitenterreinen, die al dan niet in ontwikkeling zijn, wordt tijdelijk kampement opgeslagen voor kunstprojecten. Het voor de troepen uitloopt levert ook kansen voor jonge professionals in de kunsten. Kunstenaars worden geconfronteerd met een plan, passen in een unieke ruimte in relatie tot een bepaalde omgeving. Doorgaans zijn het solo's op het gebied van media- en installatiekunst; site-specifiek werk met een onderzoekend, wetenschappelijk technisch karakter.In een korte of lange werkperiode komt een nieuw werk te staan.
 
Visie
MIR stimuleert jonge professionals is een van de bedrijven in de vrije ruimte van MIR een plan te groeien. Hierin is het geland de punt. Als een reizende pionier maakt het MIR-project verbinding tussen verschillende disciplines, locaties, evenementen en bereikbaarheid een zeer divers publiek.
 
Wat is de MIR
In 2010 werd het MIR-paviljoen als aards ruimte lab voor kunstprojecten gebouwd en gelanceerd. Inhakend over deze tijd vormde zich de neiging om een ​​mobiel tentoonstellingspaviljoen specifiek geschikt voor de kunstsector. In deze combinatie van exploratie en mobiliteit ligt een nieuwe onderzoeks / presentatie-mogelijkheid besloten. MIR is een Mobiel en Interdisciplinair Ruimtestation, dat in de naam ook zinspeelt op het bijzondere Russische ruimtelaboratorium MIR (Мир: Russisch voor wereldgemeenschap en vrede), dat in 2001 is opgegeven en moedwillig op de aarde is neergestort.
 
MIR is een systeem van units dat uit een 6ft.container gevouwen wordt tot een Dome van 150 m2 (diameter 14m, hoogte 7m), een containerruimte van 20 m2 en een broeikas van 15 m2. Er is nog een extra identieke dome die verbonden kan worden met een totale oppervlakte van 235 m2. De zonnepanelen en een windturbine geladen accu's in de container die een kleine elektrische stroomcentrales vormen voor 220 V-apparatuur. MIR kan binnen een dag worden opgebouwd.
 
Wil je op hoogte blijven?
Schijf je dan (via contactpagina) in voor nieuwsbrief en volg onze sociale media.
 
Lees meer over MIR
12 juli 2019  De wereld werkt in Arnhem - Anouk Mastenbroek en Alphons ter Avest over MIR Project
 
1 juli 2019    Recourse- Kunstproject MIR doet campus aan
 
5 mei 2018  Micro Art-initiatieven # 16 MIR-project 
 
10 januari 2018 Vice-Domas van Wijk zat in een iglotent, en dit is hoe hij die achterlaat