MIR

MIR is een mobiel en energie neutraal paviljoen dat geschikt is voor buitenlocaties en richt zich hoofdzakelijk op(hybride) kunstvormen die een link hebben met techniek en wetenschappen. Kunstenaars worden uitgenodigd om op een specifieke locatie in een korte- of langdurige werkperiode tot een nieuw werk te komen. MIR beschikt over 2 units (170m2, diameter 14m, hoogte 7m). MIR1 is een tent en een stookhuisje geschikt voor semipermanente locaties voor 1 a 2 jaar. MIR2 kan binnen 1 dag vanuit de container worden opgebouwd en staat voor een korte periode op een specifieke plek. Deze reizende MIR haakt aan bij bestaande evenementen of maakt een kampement op een buitenlocatie om de omgeving op ongebruikelijke manieren te observeren en te registreren.
 
Melkfabriek Arnhem
MIR organiseert 6 kunstprojecten op het terrein van de Melkfabriek in Arnhem. De werkperiodes nemen elk 2 maand in beslag en worden in het eerste weekend van de maand opengesteld voor publiek. Daarnaast is er een educatief programma uitgevoerd door Hart en Have Cultuureducatie en worden er lezingen georganiseerd met een inhoudelijke verdieping gelinkt aan de kunstprojecten.
De Melkfabriek (Coberco) is het laatste aan het centrum gelegen industrieterrein dat al 20 jaar wacht op een nieuwe bestemming. Nieuwe plannen worden gestart in het voorjaar van 2018. De MIR tent en het Stookhuis staan op het deel dat het allerlaatst bebouwd zal worden. Dit deel is vervuilt en er is in de loop van jaren een "stadsbos” ontstaan waarbij planten en insecten als pioniers het gebied proberen te herwinnen.
MIR is tot en met juli 2018 te zien op het terrein van de Melkfabriek.

Wil je op hoogte blijven?
Schijf je dan (via contactpagina) in voor nieuwsbrief en volg onze sociale media.