Leendert van der Meer @ Melkfabriek

7 & 8 april 2018

Leendert van der Meer denkt en werkt vanuit het fotografisch beeld, de rol van de fotograaf en de wijze waarop deze twee factoren de werkelijkheid potentieel beïnvloeden. Fotograferen is voor hem een spel binnen de realiteit dat leidt tot nieuwe ontdekkingen. Op deze nieuwe ondervindingen probeert hij grip te krijgen door ze specifiek in te zetten. Binnen zijn werk concentreert hij zich voornamelijk op banaliteiten, omdat de camera de potentie heeft deze juist interessant te maken.
 
Het MIR paviljoen is door Leendert gebruikt als expeditiestation van waaruit hij het ‘verlaten’ terrein van de voormalige Coberco melkfabriek heeft verkend. Vanaf januari 2018 heeft hij op verschillende plekken op het terrein en in de hallen van de melkfabriek camera-interventies geplaatst. Met deze interventies heeft hij potentiële indringers geobserveerd, geregistreerd en getracht te weerhouden. Hierbij zet hij toeval in als geënsceneerd spelelement om het alledaagse uit te dagen. 
 
Het MIR project van Leendert van der Meer 'The Patrol / Trail Hunt' is te zien op 7 en 8 April van 20.00 tot 22.00 uur bij de Melkfabriek in Arnhem. De opening is op 7 april om 20:30 uur.  
 
http://www.leendertvandermeer.com/